Плаж

Агия Напа не напразно е най-популярният кипърски курорт. Пясъчни плажове, лазурно море и разнообразни развлечения примамват туристи от цял свят. Почивката в този курорт ще се хареса на всички! Агия Напа открива цяла редица възможности за любителите на приключения: широк избор от морски видове спорт, каране на квадроцикли и местен луна-парк. Тук се намира и един от най-големите на Кипър аквапарк Waterworld, чиито многобройни атракции и декорации, направени в древногръцки стил няма да оставят равнодушни нито децата, нито възрастните. Агия Напа е особено популярна сред любителите на шумните купони. Веселбата тук е и денем и нощем. Голям брой клубове, барове, дискотеки и плажни забавления дават на Агия Напа второ име – „Кипърската Ибиса”. Уютните хотели на Ниси Бийч авеню, леко отдалечени от шумния център, ще ви подарят незабравими моменти за цялото семейство.
Протарас – идеалното място за ценителите на красотата на природата. Курортът се слави с най-добрите пясъчни плажове на острова, и не напразно местните точно тук карат своите почивни дни. Чисто лазурно море, изумителни скалисти заливчета, морски пещери и страхотната панорама няма да оставят никого равнодушен. Оживени улички с многобройни ресторанти, таверни, барове и лавки за сувенири изпълват целия курорт. Вечерни развлекателни програми, шоу на двойниците и грандиозното шоу на танцуващите шадравани, завладяващи с танца на водата и светлината – непременно ще украсят вашата почивка.
Ларнака привлича туристи с множество интересни забележителности, съсредоточени по крайбрежието. Широкият избор от морски видове спорт ще допадне на любителите на активния начин на живот. Знаменитата палмова алея Финикудес, разположена в сърцето на града, идеално подхожда за разходки. Тук се намират много ресторанти, барове и клубове. За ценителите на по-тихия отдих прекрасно подхожда отдалечената от центъра курортна зона Декелия, където се намират уютни хотели и таверни, направени в национален стил с традиционна кипърска кухня. Огромно предимство на курорта е неговата близост до главното летище на страната. Трансферите от летището до хотелите в Ларнака са с продължителност 15-20 минути.
Лимасол е не само промишлен и търговски център на Кипър, но и един от основните курорти на острова. Тук се намира най-дългата крайбрежна ивица с дължина 20 км, където са разположени уютни кафенета, луксозни ресторанти и нощни клубове. Лимасол е и идеално място за любителите на разходките по магазините. Тук може да се намери всичко: от изискани кожи, ювелирни изделия от световни марки и местни майстори, до национални стоки, такива като известната лефкарска дантела и сребро, уникално кипърско вино и местни сладкарски произведения. Руините на античните градове Аматус и Курион, средновековния замък Колоси, църквите от византийския период ще привлекат вниманието на любителите на историята и екскурзиите.